Scouting sträcker sig över alla geografiska, politiska och religiösa gränser. I över hundra år har scoutrörelsen hjälpt unga människor i hela världen att utvecklas och ha roligt.

Det finns drygt 70 000 scouter i Sverige, från sex år och uppåt. Och de är i stort sällskap. I hela världen finns 38 miljoner scouter. Men varför väljer miljontals männniskor i alla åldrar att ägna stora delar av sin fritid åt scouting? Kanske finns det 38 miljoner olika svar på den frågan men alla scouter är nog överens om att det är väldigt kul att vara scout.

Som scout utvecklas du som person på flera sätt. Du kan bland annat: Åka på läger med grymma aktiviteter, resa jorden runt och träffa scouter från andra länder, vara ute i naturen, paddla, klättra, lära dig att hjälpa någon som råkat ut för en olycka och mycket mer. Samtidigt lär du dig att ta ansvar för dig själv, dina vänner och miljön. Du blir också bättre på att leda och samarbeta med andra. Scouting hjälper dig att bli en ansvarsfull människa på planeten Jorden. På köpet får du massvis av kompisar. I hela världen.

Nykterhetsrörelsens Scoutförbund har ca 5 500 medlemmar och har ett ben i Scouterna och ett ben i IOGT-NTO-rörelsen. Vi arbetar med scouting som grund för ett nyktert och drogfritt samhälle.

Mer om scoutrörelsen i Sverige hittar du på Scouteras hemsida.

Internationellt
Scoutrörelsen är som sagt en stor internationell organisation. Via Svenska Scoutrådet är alla scouter i Sverige anslutna till WAGGGS (flickornas världsscoutförbund) eller WOSM (pojkarnas världsscoutförbund). Läs mer om scouting i världen via internationellt i menyn till vänster.